[Gammalt inlägg] Är det bara jag som tycker det är konstigt?

Läser i Piteå-Tidningen att Piteå Konsthall ska flytta - igen. Den här gången från relativt nya, fräscha lokaler i princip mitt i stan till biblioteket en bit utanför centrum. Kultur- och fritidsnämnden anger besparingar som skäl för flytten, som oftast, och det är svårt att lägga något emot det. Men det de inte tänker på är att det kan vara svårare för konsthallen att locka ströbesökare - som kanske inte anser sig vara den kulturella typen - om den flyttas till biblioteket.

Jag kommer förmodligen att fortsätta besöka konsthallen efter flytten eftersom jag är medläsare genom Röda Korset på just biblioteket en gång i veckan, men på vintern blir det ett gissel (särskilt med tanke på det ofta bristfälliga snöröjningen - ibland går det inte ens för mig att ta mig till konsthallens nuvarande läge).

Är det förresten bara jag som tycker att både bibliotek och konsthall borde vara belägna i en stads centrum? Då är det kanske lättare för de tidigare nämnda människor som inte aktivt söker sig till bibliotek och konsthall att "droppa in". Om kommunen anser sig få råd någon gång så tycker jag att det vore värt att prova.


Kommentarer
Carola L

Fast hur man definierar centrum är ju olika - jag tycker att det är överkomligt att flytta det till biblioteket.

2009-09-10 @ 17:02:44
URL: http://mammamuh.blogg.se/
CD

Ja, bor man i yttre förorten så blir det väl så. ;-þ

2009-09-10 @ 17:04:16
URL: http://dq.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Commonly Unique

Devin Lind skriver om personlig utveckling, mångfald, skrivande, böcker och mycket annat.

RSS 2.0