[Gammalt inlägg] Grattis till Perne...

...och till mig, så klart! Perne fyller nästan lika många år som mig! *blåser i flärp*Jag firar genom att först hämta M på tågstationen i Älvsbyn, sen får vi se vad som händer. Att det blir en bra dag tvekar jag inte en sekund på.

Sen så försöker jag öka vetskapen om (och bidragen till) Camfeds projekt för att utbilda flickor i Afrika (länk till Facebook-sidan) - därför att kvinnor är de främsta utbildarna av barn (jag menar alltså att det oftast är mammorna som lär barnen nya saker när de är allra minst).

Men nu ska jag äta nåt snabbt och göra mig klar innan pappa och A kommer. M och jag kommer att vara hemma på eftermiddagen i fall ni vill komma och fika. För fika finns det, tro mig!

[Gammalt inlägg] Kvinnor i kostym och män i kilt, är de också konstiga?

David Carradine hittad död - i kvinnokläder. I princip så skriver Aftonbladet idag - och det stör mig.

Inte för att det är något fel i att biologiska män bär kläder som traditionellt sett bärs av kvinnor, tvärtom, men sättet de levererar "nyheten" på känns olustig. De skriver bland annat han "var utklädd till kvinna när han hittades död". Hur vet de det? De thailändska myndigheterna är inte mycket bättre, de säger att "(e)n teori är att han utförde en avancerad sexlek som gick snett". Jag antar att de syftar till autoerotisk asfyxi - i folkmun kallat "strypsex".

Om han inte hade varit klädd i "kvinnokläder," haft "kvinnliga underkläder" på sängen och haft på sig en "kvinnlig peruk" som Aftonbladet kallar det, hade myndigheterna och media fortfarande kallat det "en avancerad sexlek som gick snett"? Jag vet inte, och egentligen så spelar det inte så stor roll i sammanhanget. Men att de får det att låta som att det skulle vara konstigt att vara klädd i kläder som traditionellt sett bärs av det motsatta biologiska könet, det stör mig verkligen.

Jag vet att jag läst om könsbestämda kläder i Trollhares blogg, men naturligtvis hittar jag inte inlägget nu. Men det gör inget, för hela hans blogg är mycket läsvärd.

[Gammalt inlägg] "Vi borde byta skorsten, det borde vi!"

Om mindre än en vecka fyller jag år. Det betyder att om mindre än en vecka kommer min älskade M! Jag längtar.... Det ska bli så kul att ha henne här, hemma hos "oss" (med vårt avstånd så har vi två "hemma")! De flesta i min bekantskapskrets är glada för vår skull och vill verkligen träffa henne, och det blir spännande.

Ska ta mig till PiteBo inom den närmaste framtiden för att fixa en tvättcylinder. Det skulle vara så mycket enklare om jag hade tvättmaskin och torktumlare i lägenheten, men det får jag inte som bostadsanpassning och det är inte heller nåt som jag känner för att investera i (eftersom M redan har det). Egentligen tycker jag att jag borde få hyreslättnad eftersom jag inte kan använda tvättstugan själv....

På tal om PiteBo så har jag ju blivit invald i en referensgrupp (och tillfällig interimstyrelse) som ska undersöka intresset och möjligheterna för att bilda en alternativ förening för hyresgästerna inom mitt och ett angränsande bostadsområde. Vi har gått runt och kollat intresset hos våra grannar - det var inte så många som var hemma i husen jag besökte men de som var hemma var övervägande positiva) ska ha ett möte med Hgf på måndag, och vi får se vad utkomsten blir av det mötet (jag medverkar dock inte då). Förhoppningsvis så för det mötet med sig att den alternativa föreningen inte behövs.

Även om jag är arbetslös så har jag massor med järn i elden (det är väl på den halvan som jag är pensionär, antar jag!). Mest inom föreningar (har nyss blivit antagen som medlem i SRF Örebro, men kommer inte att sitta i styrelsen där - om jag hade fått det förtroendet så hade det varit lite svårt när jag bor så långt bort) - tre styrelseuppdrag på lokal nivå, ett på riksnivå. Sen är jag frivillig medläsare inom Röda Korset. och hjälper E med hundpassning när det behövs, har frukostmöte med A i princip varje måndag... Och så är det Pride i månadsskiftet juli/augusti. Men det där är ju roliga saker! Dock är det tur att jag är arbetslös, annars hade jag inte hunnit med hälften (hade jag haft ett jobb så skulle jag naturligtvis inte hålla på med så mycket som jag gör nu)!

Min jakt på arbete fortsätter. Jag har fortfarande inte hört av Örebro Kommun, så jag borde kanske kontakta dem och höra om de blivit klara med rekryteringen. Just nu känns det, trots tystnad eller nej från potentiella arbetsgivare där nere, som om jag har större chans att få jobb där nere än jag har här. Om inte annat så får jag vara med M och får en nystart. Här har jag varit arbetslös så länge att jag tappat gnistan.

På tal om jobb så träffade jag en fd arbetskamrat från Miljonlotteriet. Enligt henne, som också slutat, så är det bara två personer som jobbar kvar där. Även om jag saknar jobbarkompisar och att få en lön (vilket jag ju inte fick där, men jag hade kunnat få det senare), så var det jobbet inte värt att må så dåligt.

Nu ska jag plocka ihop lite och sen ska jag nog ta en liten sväng på stan. Trots att jag var iväg två svängar i går så kan det vara kul att bara fara ut och träffa folk.

Commonly Unique

Devin Lind skriver om personlig utveckling, mångfald, skrivande, böcker och mycket annat.

RSS 2.0