[Gammalt inlägg] Var är jag, Uppsala eller?

Jag hade tänkt fara ut på stan nu i eftermiddags eftersom det är skyltsöndag och jag brukar tycka om att gå på stan då. Men efter att ha kämpat mig genom 5 cm snö till sophuset gav jag upp. Visst, det är söndag och hade jag haft vinterdäcken (som har gått sönder och jag har inte hört av länsservice än - de behöver visst mer än två hela arbetsdagar på sig att ens höra av sig efter att de fått in en arbetsorder) så hade det kanske kunnat gå, men ändå? Piteå stad i sig är inte så mycket bättre (ibland är det som att vara tillbaka i Uppsala i slutet av 90-talet då de hade små jordbrukstraktorer att skotta med och det var den snörikaste vintern i mannaminne), men största delen av gågatan är i alla fall uppvärmd och därför snöfri.

Fan, jag som var på så gott humör när jag vaknade...nu vill jag bara skrika och slå på nån! *aaargh* Så mycket för den julstämningen.... *är arg*

Undrar om jag kan få hyres- och skattelättnad för att jag inte tar mig fram? [/sarkasm]

[Gammalt inlägg]"Ryck ekrarna från din rullstol och stjäl vingarna från en skata"

Har Skatteverket inte viktigare saker att göra än att beklaga sig över vad folk heter? Störtlöjligt. På tal om skatter så kan jag knappt vänta på att få betala skatten på vinsten av husförsäljningen. Det låter kanske konstigt, men först då kan jag ju på riktigt använda mina pengar. Fick ett uppslag på ett resmål i går, men det är nog alldeles för dyrt - Azorerna. Ända sedan första gången jag såg filmen Passionada har jag velat åka dit för att lyssna på fado.


Hur som helst, utomlands vill jag. Jag hatar vintern, även om snö är vackert och majoriteten av vår gågata är uppvärmd och därmed snö och isfri vintertid. Jag känner att en förkylning är på gång och köpte sugtabletter på hälokosten som verkar hjälpa litegrann i alla fall. Jag har inte tid att bli sjuk före jul!

En annan jobbig sak är att ekrarna på mina vinterdäck på stolen har börjat ramla loss, och nu har drivringarna börjat släppa också, så jag får lov att ta mig i kragen och ringa arbetsterapeuten om det i morgon bitti även om jag hatar "tidiga" morgnar (allt före nio är tidigt)....

Men allt är inte Tragödie. I måndags fick jag äran att ha lilla A hos mig ett tag när syrran var på AF, och mamsen ringde i förmiddags och bjöd mig på lunch, vilket var en bra start  på dagen (eller ja, start och start...jag vaknade på vardagsrumssoffan....) .


Sen for jag och köpte en ny lavalampa eftersom jag givit bort den jag hade till syskonbarnen (förresten, syster yster, jag har försökt posta det här inlägget flera gånger nu!). Det blev en likadan eftersom jag gillar de där glittriga metallflingorna. På tal om glitter så hade jag fått Mamma Mia med posten när jag kom hem. Jag älskar den filmen!


På eftermiddagen träffade jag Erika på Kvarters, och det blev inte så mycket fika eftersom jag inte var värst sugen. Så drack jag te också. :) Sen hamnade jag på bio (otippat, va? /sarkasm) - jag bara var tvungen att se Madagaskar 2. Underbar film, och dubbningen är bra också.


Men nu ska jag försöka skriva färdigt min NaNovel...mindre än 1000 ord kvar nu!"Kvarteret Stormen", Bad Liver och hans Brustna Hjärtan

[Gammalt inlägg] Snart är jag inte sjuk längre!

I går var det Transgender Remembrance Day. Vårt lilla event på Café 23 blev rätt så välbesökt, och de som var där var nöjda vilket är bra. Nästa år ska jag försöka komma igång med förberedelserna LITE tidigare....

Socialstyrelsen tar bort sjukdomsstämpeln på transvestiter! Den 1 januari 2009 har jag äntligen, i alla fall i Sverige, en sjukdom ("Transvestism med dubbla roller", som har numret  F64.1 i WHOs klassificering av sjukdomar) mindre, oberoende vad andra säger! *ler* Tragiskt att det tagit så lång tid, men bättre sent än aldrig.


På grund av detta fanns en webbfråga med diskussion i tidningen Dagen, som får mig att vilja informera folk ännu mer (vilket ju i och för sig inte är en dålig sak) eftersom det finns så mycket okunskap kring transpersoner. Men det är inte så lätt för den oinvigda att hålla koll på skillnaden mellan exempelsvis transvestism (som kan vara fetischistisk men inte behöver vara det) och transsexualism... Men jag ska göra mitt bästa för att hjälpa folk lära sig mer.

Det anordnas en internationell transkonferens i Stockholm på måndag. Tyvärr har jag inte möjlighet att närvara, men jag hoppas ändå få information därifrån av någon som ska dit.

Komikern Wanda Sykes, från bland annat Evan Almighty och På andra sidan häcken, har kommit ut som flata, rapporterar QX. Jag som trodde hon var ute redan.... Där ser man. Och på tal om "man" så skriver Maria Jacobson på Piteå-Tidningens ledarsida att medborgaren är en man i könsblind grundlag. Jag måste bara få slå ett slag för det personliga pronominet "hen" (böjs "henom" och "hens"), även om Svenska språknämnden inte tror på att introducera ett pronomen utan stöd i talspråket...så jag hoppas att fler och fler börjar använda det.... 

Läste också att Högsta domstolen i Kalifornien tar upp frågan om väljarnas beslut att förbjuda samkönade äktenskap är giltigt eller inte. Och det får mig att tänka på den nya reklamfilmen i Björn Borgs Love for All-kampanj. Den är så fin.


Slutligen (det här blev ett långt inlägg!) har jag ett julklappstips: Ge bort en sjukdom i jul! Jag önskar mig en kolibakterie, galna ko-sjukan, magsår och HIV....

[Gammalt inlägg] "Det som vi kallar ros skulle ju dofta lika underbart vad det än hette."

Läser i Kuriren och Aftonbladet att Länsrätten här i Norrbotten har beslutat att ge Jan-Olov Madeleine Ågren rätt att få heta just Madeleine. Detta är av intresse för mig av flera anledningar.

Först och främst på ett personligt plan eftersom jag själv är transperson (kvinna till man), har dubbla namn (Cecilia/Devin) och har genomgått ett namnbyte från mitt födslonamn (Eva Cecilia) och därför vet lite om hur det hela fungerar.

Själv var jag vid min egen ansökan mycket väl medveten om Jan-Olov Madeleines långa process för att få heta det han vill och oroade mig för avslag eftersom Devin är mer vanligt som ett mansnamn (av 132 stycken vid årsskiftet som hette det var 128 stycken biologiska män) än ett kvinnonamn /vuilket ju var en av anledningarna till varför jag valde just det namnet, förutom att jag gillade det så klart). Men Devin är inte så traditionellt i Sverige, så det var väl en av anledningarna till att jag inte stötte på någon som helst patrull....

Sedan så är jag transansvarig i RFSL Nord också och intresserar mig för sådana här frågor. Och jag tycker faktiskt att vuxna människor ska få bestämma vad de vill heta i mycket större utsträckning! Jag menar, vem mår illa av att en man heter Madeleine? Det finns ju massor med män som heter Maria..... Och i alla fall en biologisk kvinna som heter Axel. Men det behöver ju i och för sig inte betyda att man som biologisk kvinna får igenom ett namnbyte/tillägg med namned Axel eftersom det finns minst två biologiska män som heter Madeleine enligt SCB. Vad gäller mitt andra förnamn, Cecilia, så finns det ingen biologisk man som heter det. Eva, som är ett förnamn jag tagit bort, bärs av en biologisk man i Sverige och omkring 194,000 kvinnor.

Nu hoppas jag bara att ingen överklagar länsrättens beslut!

[Gammalt inlägg] "Du é guld ju"

Det gick rätt så bra på ABF igår. Jag har några idéer som kanske skulle kunna bli nåt.... For till Mammamuh efteråt, och jag ska INTE äta popcorn. Jag mådde jättedåligt i morse och det blev inte att åka till Sunderbyn. Förutom en tripp till ICA på kvällen med Cerridwene så har jag faktiskt inte varit utanför lägenheten idag. Nu mår jag bättre, så jag ska nog både kunna fira far på hans dag och träna Tomtesagan i morgon. Hade tänkt försöka nå 25,000 ord (halvvägs) i NaNo också, vi får se hur det går (just nu ligger jag på 22,145 ord).

Just nu besöks HBT-funkisarna i min fiktiva amerikanska stad av HBT-funkisar från Sverige. Helt plötsligt fann jag mig själv i handlingen, men jag tänker vara rätt hård med Delete-tangenten den 1 december!

MBC och hennes syster kom och hälsade på innan Cerridwene. Jag har inte träffat dem på rätt länge, så det var trevligt.

Förresten, hur skulle ni säga "it takes one to know one" på svenska? Jag kommer inte på det, och det stör mig....

Skulle vilja avsluta för i afton med ett musiktips - Tower of Stone. Det är sån där underbar hårdrock/metal som jag bara inte kan låta bli att gilla. :D När ni ändå kollar in ToS, ta en titt på Charity Rock. Köp en skiva för en hundring, och hela pengen går till välgörande ändamål!

[Gammalt inlägg] "My screen name has more fun than I do."

Hurra för Obama (men jättestort BU för Proposition 8)!

Jag såg Quantum of Solace igen i onsdags kväll. Pappa bjöd, och det tackar jag inte nej till. :D Mamma ringde medan vi väntade på att bli insläppta, jag hade visst gjort en dubbelbokning. Men hon kom i dag i stället, så nu ser det inte ut som ett bombnedslag här längre.

Sedan for jag på bio och kände mig alldeles pseudo-intellektuell. Men Barnhemmet (El Orfanato) kändes som vilken "skräckthriller" som helst, förutom att den var på spanska då. Ändå helt okej för 50 kronor.

Annars handlar min tillvaro mest om NaNoWriMo (ligger på 18 739 ord av 50 000) och Queer as Folk (den amerikanska versionen), och en massa andra saker som jag inte fattar hur jag ska hinna med.

I morgon är det jobbsökardag på ABF på förmiddagen, och jag hade tänkt fara dit. Mammamuh, har du några planer på eftermiddagen när jag ändå är i faggorna? Sen är jag lite sugen på att se Låt den rätte komma in, men den kommer nog att gå ett tag.... Lördag ska jag till Sunderbyn (varför, VARFÖR går jag en distansutbildning när jag svor för mindre än ett år sedan att ALDRIG göra det igen?!), och söndag är det Tomtesagan.

Till veckan känns det lite lugnare. Medlemsmöte på RFSL på tisdag, politikermöte på Stadshuset på torsdag, eventuellt shopping med pappsen på lördag och så Tomtesagan igen på söndag.

Om jag inte hade varit arbetslös så hade jag inte orkat allt det här - och om jag ska vara ärlig så orkar jag inte allt det här nu heller. Det skulel vara kul att se om jag skulle lyckas bättre med hushållsarbetet om jag inte ställde upp på det ena med det femtifjärde...för då skulle jag ha tid och ork för en massa roliga saker och ändå göra det jag "måste" i hushållsväg. Huruvida jag skulle göra det då låter jag vara osagt.

Men nu börjar det vara dags för mig att gå och lägga mig - före klockat 01.00 för en gångs skull!

[Gammalt inlägg] Tele2Vision

Perfekt timing för tekniska problem! [/sarkasm]

Trodde först att det var min TV/digitalbox som strulade (ingen mottagning!) mitt under Filip & Fredriks valvaka, men på Kanal 5:s forum visade det sig att andra i både Piteå och Luleå har samma problem. Dåligt, dåligt.

Även om jag kan förstå att tekniker också måste få sova någon gång så borde ju i alla fall några jobba nattetid för att lösa sådana här problem....


Upptäckte förresten när jag skrev på min NaNovel idag att Lee hejar på Obama. Tur för honom! ;þ

[Gammalt inlägg] All work and no play makes Devin a dull boy

Joaquin Phoenix slutar med skådespeleriet för att satsa på musik i stället, skriver Aftonbladet. Även om jag tycker att han är en bra skådis så tycker jag också att det är bra att han följer sitt hjärta och gör det han vill. Lite så vill jag också kunna leva mitt liv, men det är nog rätt få förunnat. Och är jag egentligen villig att betala det pris som verkar krävas för att få göra det? Knappast.

Men hur hittar jag en bra medelväg, där jag har ett jobb jag trivs med som ger mig en lön jag kan leva på, samtidigt som jag har tillräckligt med ork för att inte bara jobba utan kanske göra andra saker också?

Vid 32 års ålder har jag fortfarande inget svar på den frågan, och i och med min inskrivning i Jobb- och Utvecklingsgarantin i våras så känns det lite som om det brinner i knutarna.

Jag är absolut inte sysslolös, men det finns liksom ingen som vill (eller kan, fast det gör det ju inte mindre svårt) betala mig för att göra det jag gör och jag vet inte hur jag skulle kunna hitta något sätt att använda mina kunskaper i ett betalt arbete.

[Gammalt inlägg] "men tänk på posenten Helge"

Efter att mitt tidigare inlägg fått mina föräldrar att komma med visdomsord som "festa ej så hårt" och "men tänk på posenten Helge" så tänkte jag bara passa på och säga att jag var nykterist i femton år, och nu dricker jag kanske en, två gånger i månaden.

Jag dricker mest öl och cider, och verkar inte tåla så mycket innan jag blir snurrig (en 50 cl 5.2% starköl är ibland alldeles tillräckligt). Eftersom min toleransnivå är så låg så försöker jag se till att inte dricka mer, eftersom jag inte vill öka min tolerans alltför mycket. Jag har aldrig druckit mig redlös, aldrig spytt varken dagen efter eller kvällen före och tänker försöka undvika det i möjligaste mån.

Men tack för omtanken. *puss*

[Gammalt inlägg] Tur att det inte var så långt hem....

Jag gillar verkligen festerna på Polstjärnan! Massor med skojiga (och snygga!) människor, helt okej musik och bra pris i baren. Vad mer kan man önska sig? Ja, det ska jag nog låta vara osagt för att skydda de mer eller mindre oskyldiga..... ;-þ

Men det var ingen höjdare att fixa kostymen - skjortan är nån slags bomulls-viskosblandning eller nåt sånt och smälte i stället för att brinna...och det luktade as i lägenheten rätt länge.

Tänkte bara passa på att säga innan jag går och lägger mig (det blev lite mycket under västen i afton) att jag har kommit igång med NaNo och ligger just nu på lite över 7000 ord. Förhoppningsvis håller det i sig.

Och i fall att Helena, L och Egon läser det här - tack för i afton! PUSS!

Commonly Unique

Devin Lind skriver om personlig utveckling, mångfald, skrivande, böcker och mycket annat.

RSS 2.0