[Gammalt inlägg] Självförsvar mot inskränkt, påtvingad propaganda?

"SJÄLVFÖRSVAR ÄR EN SJÄLVKLARHET" stod det på ett flygblad som damp ner i min brevlåda i morse. Avsändare var Svenska motståndsrörelsen, även kända som patriot.nu efter sin webbsajt.

 

Ja, jag kan definitivt hålla med om att självförsvar är en självklarhet, men problemet är att resten av texten på flygbladet inte handlar om självförsvar, utan talar för ett stopp av invandring. De(n) som skrivit flygbladet hänvisar till en norsk statlig undersökning (dock saknas källhänvisning) som säger att "vi svenskar [kan] vara i minoritet redan om 40 år." De(n) fortsätter: "Detta kommer alltså att ske under många svenskars livstid och drabbar även våra barn och barnbarn!"

 

Nästa stycke säger att "[v]arje dag utsätts svenskar för brott riktade mot dem för att de är svenskar." Även här saknas källhänvisning, men det är väl inte helt omöjligt att det drabbar någon. En skulle ju kunna fråga sig om hur många det handlar om i förhållande till de som utsätts för brott för att de inte anses vara svenskar, men var enda människa som drabbas av brott är en för mycket.

 

Det största problemet jag har med texten på flygbladet - som pratar om att "[m]edia förtiger brotten mot oss, rättsväsendet vänder oss ryggen och politikerna fortsätter att påtvinga oss det mångkulturella samhället" - är att termen 'svensk' inte definieras. Vad är en svensk? Ja, enligt mig, som väl kan räknas till de politiker som tycker att mångkulturalism är en bra sak, är det en person som bor i Sverige och anser sig vara svensk, eller som har bott i Sverige under en period och anser sig vara svensk. Ja, kort sagt anser jag att den som anser sig vara svensk är det.

 

Svenska motståndsrörelsen skriver också att "[v]i svenskar måste slå tillbaka, vi måste ta itu med problemen!" Och ja, det måste vi. Men det största problemet är enligt mig inte de "främlingar" Svenska motståndsrörelsen skriver om, utan de rasister, nynazister och andra främlingsfientliga som i sin bakåtsträvan inte vågar se hur mycket mångkulturalism kan ge. Utan invandring och kulturella utbyten skulle många saker som många ser som "typiskt svenskt" inte vara en naturlig del av vårt samhälle.

 

Det första jag gjorde när jag såg - och läste igenom, för att veta vad det stod - flygbladet var att ringa polisen, bara för att se om det räknades som någon typ av brott. Men nej, om det "bara" handlar om flygblad är det möjligtvis frustrerande och stötande, men inte olagligt. Deras klistermärken, som är i princip omöjliga att få bort, kan dock räknas som skadegörelse. Tack och lov fanns det inga sådana på min dörr den här gången. *peppar peppar* Jag ska se om det sitter något klistermärke i porten, men mig veterligen klistrar de inte dagtid eftersom det som sagt kan räknas som skadegörelse.

 

Jag har en lapp på min dörr där jag betackar mig reklam, men jag kanske måste definiera det ännu tydligare för att slippa sånt som andra ser som information och inte reklam?

 

Självförsvar är en självklarhet, även om det kan vara svårt att försvara sig mot rasistisk, bakåtsträvande propaganda i brevlådan.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Commonly Unique

Devin Lind skriver om personlig utveckling, mångfald, skrivande, böcker och mycket annat.

RSS 2.0