[Gammalt inlägg] "Spira?! Du menar väl inte på fullt allvar att du använder spira i granen?!"

Att spela tomten (artikel med bild - den femte i bildspelet - här, förbereda inför jul (jag tror att jag bara har fem julklappar kvar att köpa nu) och försök att inte låta infektionen jag kämpat med i flera veckor få fäste, försök som fär närvarande misslyckas, har hållit mig borta från bloggandet igen. F'låt. Sen så hann jag inte skicka några julkort i år, men kanske jag kan skicka något senare?

Jag fick ett mail idag med ett frågeformulär (jultema), och tänkte att det kunde vara kul att svara på.

1. Omslagspapper eller presentpåsar?
Omslagspapper, trots att min familj retar mig för min bristande inslagningsförmåga.

2. Riktig gran eller plastgran?
Plastgran. Jag växte upp med plastgran och det är mycket mindre jobb med en. Eller ja, det tror jag i alla fall.... *sneglar på pappsen som varje år får äran att sätta ihop granen*

3. När sätter du upp granen?
Så fort som möjligt. Hade velat få upp den i början på november, men väntade till efter skyltsöndagen.

4. När tar du ner den?
Omkring trettondagen.

5. Gillar du äggtoddy?
Jag har inte druckit det så ofta, så jag minns inte riktigt....

6. Favoritjulklapp du fick som barn?
Nallen jag fick min första jul. Han har varit med mig på något sätt sedan dess. Nu bor han uppe på en bokhylla i mitt sovrum.

7. Svåraste personen att handla julklapp till?
Min svåger. Jag menar, kolla bara vad han önskar sig!

8. Lättaste personen att handla julklapp till?
Mamma. Hon säger alltid olika saker till olika människor.

9. Har du en julkrubba?
Nej. Jag hade det förr, men inte längre.

10. Julkort met snigelpost eller e-post?
Jag föredrar att skicka och få snigelpost, men vanligtvis gör min brist på planering och pengar att jag väntar tills det är för sent...i år är inget undantag.

11. Värsta julklappen du någonsin fått?
Vanligtvis är jag tacksam för allt jag får, men boken "Timmarna" översatt till svenska som jag fick av min chef en gång var ingen höjdare.

12. Favorit-julfilm?
Mupparnas julsaga, The Holiday, Love Actually, Elf, The Santa Clause, Ensam Hemma, Grinchen...jag tror inte att jag kan lista färre favoriter är så....

13. När börjar du julhandla?
Omkring skyltsöndag. I år var jag sen, och jag är inte klar än...har lyckats bli förkyld också, men jag hoppas vara klar på måndag. I värsta fall tisdag.

14. Har du någonsin återanvänt en julklapp?
Ja, det har jag. Och om den kan glädja någon annan mer än mig så tycker jag inte att jag borde behöva skämmas. Det är väl ändå tanken som räknas och inte värdet i pengar?

15. Favoriter på julbordet?
Oj. Det är mycket det. Lax, fårfiol, löjrom, sillsallad, ägg med kaviar, revbensspjäll, prinskorv, havrekex, julmust.... Och varför har jag Fredrik Birgings röst i huvudet och väntar på att Anna Skipper ska ringa på?!

16. Ljus på trädet?
Jag blev lite fundersam och undrde vad människan egentligen menade med frågan, särskilt när jag läste svaret om vita eller blå.... Men originalet skrevs av en amerikan, så det var inte riktiga vs. plast det handlade om.... Jag kör med vanliga vita plastljus med genomskinlig lampa.

17. Favoritjulsång?
"Christmas is now drawing near at hand" (Steve Winwood), "Things I want" (Sum 41 ft. Tenacious D), och Straight No Chaser's julmedley:18. Resa eller stanna hemma?
Jag ska till min syster cirka 10 minuter härifrån med bil.

19. Ängel eller stjärna på toppen av granen?
Jag har SPIRA.

"Spira?! Du menar väl inte på fullt allvar att du använder spira i granen?!"

"Spira, det är bara för kärringar."

(Lars Vegas Trio, Julefriden sänker sig)

20. Öppnar du julklapparna för eller efter Kalle Anka? (Originalfrågan löd "Open the presents Christmas Eve or morning?" men den kändes inte så relevant)
Jag brukar öppna nåt paket hemma, men de flesta efter Kalle.

21. Jobbigast den här tiden på året?
Julklappshandel. Mycket stressigt.

22. Favoritfärg eller tema i julgranspyntet?
Jag gillar fortfarande änglar i granen.

23. Favorit på julbordet?
Kära nån, det finns så mycket gott! Fårfiol, torkat renhjärta, sillsallad, löjrom, revbensspjäll, prinskorv, kaviarägg....

24. Vad önskar du dig i julklapp i år?
Eftersom ett jobb inte är särskilt troligt att hitta under granen så är biobiljetter aldrig fel!

25. Vem är det mest troligt att de svarar på det här?
Någon som skjuter upp saker lika mycket som jag gör? ;-)

26. Vem är det minst troligt att de svarar på det här?
De som tycker det är fjantigt.

27. Vad är du mest tacksam för i år?
Att jag fortfarande är med, fortfarande hbt...nej, vänta, så var det ju inte.... *ler* Men definitivt att jag fortfarande lever och inte är på sjukhus eller fattighuset.

[Gammalt inlägg] "Tänk att de aldrig kan få nån ordning på det där"

Jag är rätt så säker på att jag använt citatet tidigare, men det tål att upprepas. Som jag sa till Mammamuh - jag verkar inte kunna hålla igång två bloggar samtidigt! Får försöka hitta någon bra lösning på det där. Kan jag skylla på att jag har varit småförkyld i över en vecka? Nej, det kan jag inte riktigt, eftersom mitt nästintill missbrukarintag av Colizin gör att jag faktiskt känner mig ¨så gott som frisk. ;-þ

Fick papper från Pitebo tidigare i veckan, ett erbjudande om hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll. Det enda som är schemalagt för 2009 är att måla garderoberna i sovrummet, men det känns inte riktigt som någon prio på det.... Nästa år kan jag, om jag vill, byta matta i sovrummet, men det är inte heller något som inte kan vänta. Det enda som jag egentligen skulle vilja få utbytt, golvet i vardagsrummet som har fula gropar efter nån tung möbel, kommer inte att åtgärdas förrän 2026! Då är jag 50 år och bor kanske inte ens kvar...även om det känns så i dagsläget eftersom jag trivs här. 

I går gick jag på stan med Cerridwene. Vi träffade farmor på Småstaden, och käkade lunch på Kvarters. På kvällen höll NHR sin julfest. God mat och trevligt umgänge är aldrig fel. Erik & Maria, jag hoppas vi kan träffas i mellandagarna!

Jag och Erika fikade (ännu en gång på Kvarters....) i eftermiddags, sen for vi på Gottis. Jag köpte candy canes ('godiskäppar' heter det på svenska, va?) till min gran eftersom det ska vara såna i granen. *nickar* Efter det blev det ett besök på Bio 3:an där vi bokade biljetter till The Day the Earth Stood Still på fredag kväll. Ska försöka skriva nåt med en karaktär baserad på D, det blir spännande att se vad som dyker upp. Har fixat present till pappsen också.

När jag kom hem hade jag fått julkort från Ithilmenel och Charli Macboyd, och den senare hade skickat ett kort med Top Gear-gänget i en något barnförbjuden situation. *fnissar*

I morgon blir en bråd dag. Det kommer en snickare från kommunen nån gång mellan 7.30-8.00 vilket är hemskt tidigt men det är bättre det än att han inte kommer förrän efter jul. Nu kanske de kan ha ett beslut klar före jul så att de kan börja jobba i januari. Sen ska jag förbi på Bodéns eftersom Jennie hade något til mig.... Jag kom inte ihåg vad det är, men nu börjar jag fundera på om det inte är The Princess Bride på DVD....

Sen på kvällen har jag egentligen styrelsemöte med RFSL, men jag har Tomtesagan samtidigt och den måste ja ju träna eftersom det är genrep på söndag och föreställningar måndag-tisdag. Jag är så nervös att det är obehagligt. Det blev ju inte direkt mindre nervöst när jag fick veta att systerdotter A ska komma och se sagan....

Men nu måste jag försöka sova så att jag är vaken innan snickaren kommer!

[Gammalt inlägg] Hon, han, hen?

Australien vill införa ett tredje könsbegrepp. Jag skulle definitivt välkomna det (och införandet av "hen" också för den delen) i Sverige också, det skulle göra saker mycket enklare för många människor, inklusive mig själv. Det här med könsuttryck och -begrepp kan lätt bli lite tjorvigt, i alla fall för oss som mer eller mindre känner oss som något annat än vårt biologiska kön.

Vi hade i alla fall ur med vädret - igen var helt okej tycker jag. Men folk här uppe uppskattar nog filmen lite mer, eftersom den är inspelad här i trakterna. Jag menar, infarten till Norrfjärden och Statoil där på bioduken! *ler*


Snart kommer mamsen, vi ska gå en sväng på stan. Så jag ska plocka ihop lite och göra mig klar.

[Gammalt inlägg] Ingen ordning....

Ringde arbetsordercentralen för att se ordergången vad gäller mina vinterdäck. Hon skulle ringa Magnus - som jag försökt få tag på i en vecka - på en gång och be honom ringa upp mig. Mindre än fem minuter senare gjorde han det.

Han hade pratat med AT:n för en vecka sedan och sagt att det inte finns någon ekonomi i att laga däcken utan att hon skulle beställa nya till mig. Hon sa till honom att hon skulle kontakta mig, men det har hon alltså inte gjort...och nu måste jag vänta till på måndag innan hon har telefontid igen. *AAAARGH*

Jag har ingen aning om hur halkigt det är ute, men jag måste ta mig ut snart innan jag får total lappsjuka! Jag sover dåligt och samlar på mig vatten eftersom jag sitter så stilla, och det är jättejobbigt. Det gör det liksom värt att röra på sig känns det som.  Funderar på att fara och se "Vi hade i alla fall tur med vädret - igen". Jag menar, även om den är kass så måste jag ju se den.

Men en bra sak med att jag knappt lämnat lägenheten på en vecka är i alla fall att det har gått åt rätt så lite pengar... *ler*

[Gammalt inlägg] "Mitt guld...zzzz....allt mitt guld...zzz"

Äntligen har Jonas Jacobsson fått Bragdguldet. Okej, hans insats i årets Paralympics kanske inte var en bragd i sig eftersom han dominerat i flera år, men han har ju förbipasserats många gånger då han verkligen förtjänat det. 2004, till exempel, då han vann SM i luftgevär. Han tävlade mot personer utan funktionsnedsättning och vann, och det skulle man väl kunna se som en bragd, eller? Hur som helst, bättre sent än aldrig!


Själv har jag knappt rört en fena idag. Rätt skönt ibland, och eftersom jag inte hört av hjälpmedelsförrådet idag heller (jag ringde AT:n i torsdags och förrådet igår - de hade fått ordern och skulle "höra av sig under dagen" - det brukar låta så) så var jag inte alls sugen på att gå ut. Massiva däck funkar inte alls på is och/eller snö.

I morgon kommer en annan AT, från kommunen, för att kolla på min lägenhet och förhoppningsvis se till att jag får den anpassad så fort som möjligt. Det är så mycket lättare när hemmiljön är anpassad så att jag inte behöver anstränga mig lika mycket för att göra grundläggande hushållssysslor.

Huruvida jag kommer att göra dessa grundläggande hushållssysslor regelbundet låter jag vara osagt. ;-þ


Snart är det jul (WOHOO!), och jag har blivit tillfrågad vad jag önskar mig i julklapp. Jag har skrivit en lista på min LiveJournal (på engelska), men jag tänkte att jag kunde posta den här också (med lite tillägg):

- Queer as Folk (amerikanska versionen) på DVD
- Batteri till min laptop
- Vad som helst från mina önskelistor på Amazon: Storbritannien, funkis, USA, funkis)
- Presentkort på Bio3an eller Vera, Jack & Jones, Dressman, Bokia, Claes Ohlson eller Teknikmagasinet
- Nivea Sensitive for men-produkter (dushgel, roll-on)
- Boxer briefs, stl. L (herr) 
- Sockar, helst med lös resår
- Julkort, julpynt eller vad som helst du vill ge/skicka till mig

Om du vill ha min postadress (jag har minne som en fiskmås, så jag har nog glömt at du frågade efter den långt innan jul), skriv din e-postadress i en kommentar till det här inlägget.

Commonly Unique

Devin Lind skriver om personlig utveckling, mångfald, skrivande, böcker och mycket annat.

RSS 2.0