Ny vecka, nya möjligheter

Denna vecka bjuder på sovmorgon idag (Yay!), förrådsstädning, fika med kompisar och "vardagssaker" som tvätt och träning. W00t!
 
Igår kväll läste vi ut Mig äger ingen av Åsa Linderborg. Mycket fin bok. Det blir intressant att se hur filmen (som ju delvis spelas in utanför vårt köksfönster) blir. Jag vet inte om jag och Mia ska läsa nån ny bok nu, men jag fortsätter i alla fall med Phantom of Manhattan av Frederick Forsyth. Just nu ligger Jonathan Strange & Mr. Norell av  Susanna Clarke på "övergivna böcker"-hyllan, men kanske återvänder jag till den vid ett senare tillfälle.
 
 
Dagens affirmationer:
  • Jag är omtyckt och uppskattad av många...VÄLDIGT många.
Det är så lätt att glömma, men visst är det så.
  • Jag kan så mycket mer än jag tillåter mig själv att tro.
Det här är ännu en sak jag jobbar med. Det känns som att jag börjar få mer kontroll över livet och mig själv, och det känns skönt.
  • Keep smiling - keep shining - 'cause you do it so well!
Går det att göra annat när en läser såna affirmationer?! :D
 
Olof Röhlander skriver bland annat följande i Veckans Peptalk: Jag skulle vilja säga att de kan hälsa allihopa att vad som än händer dem i livet så fortsätt sticka ut huvudet genom fönstret och känn vinden i ansiktet. Slå på favoritlåten och skråla med. Sträck händerna i luften. Ta en chans. Känn saker. Tampas med livet. Le även när det inte finns någon anledning. Lev ett inspirerande liv. 
 
Jag försöker. Om inte annat för att inspirera mig själv - och det är nog det viktigaste vi kan göra.

Förväntningar

Det är lätt att förvänta sig saker. Förväntan kan antingen vara positiv eller negativ. Ibland stämmer verkligheten överens med vår förväntan, ibland inte.

 
 
När den gör det, känns allt jättebra och vi får massor med energi. 
 
 När den inte gör det...
 
 
...så känns saker inte alls bra, energinivån går ner och det kan bli svårt att företa sig något om det är så att vi inte kan göra det vi hade förväntat oss.
 
Vad kan vi då göra åt saken? Omge oss med en välgörande omgivning, positiva människor och lustfyllda aktiviteter, och bara låta saker hända. Det kanske är bättre att ha lite lägre förväntningar också, även om det är lättare sagt än gjort.

Mångfald

Igår skrev jag följande på Facebook: "Jag har så många idéer som jag vill jobba med, men vet inte hur jag ska få ihop dem till något. Eller ens hur jag ska fixa att både starta och slutföra arbetet med dem.... Jag måste nog hitta folk att brainstorma med!"

Så är det ofta - för att inte säga hela tiden - för mig. Jag har massor med idéer, men har svårt att få dem påbörjade och genomförda. Dessutom har jag en tendens att glömma bort dem om jag inte påbörjar, eller i alla fall skriver ner, dem på en gång.


En av dessa idéer är mångfaldsarbete och inkludering. Jag vill arbeta, både ideellt och professionellt, för ett mångfaldssamhälle. För mig är mångfald mycket mer än olika kön (läs "män och kvinnor"), åldrar och nationaliteter. I "mitt" mångfaldsbegrepp ingår bland annat följande:

  • funktionalitet (det vill säga, folk med olika funktionsförmåga: funkisar, ofta felaktigt kallade "handikappade" eller "funktionshindrade", av olika slag, och ickefunkisar, de som tillhör funktionsnormen) 
  • religion (olika sorters kristna, olika sorters muslimer, wiccaner, icke-troende, osv.)
  • sexuell läggning (hetero-, homo-, bi-, pan-, asexuella, osv.)
  • könsidentitet (man, kvinna, intergender, transgender, osv.)
  • utseende
  • politisk åsikt
Jag vill förmedla att alla är lika värda, att det inte finns något "vi och dem", utan bara "vi", och att vi tillsammans kan skapa en bättre tillvaro för oss alla. Håller du med? Då kanske du vill jobba med mig? Hör av dig till mig i så fall! :)
 
Kom ihåg: Det finns bara en av dig. Du är en del av mänskligheten, men du är unik! Den enda som är expert på att vara du, den enda som kan vara du, är du! 

Du har en otrolig utstrålning som berör och påverkar andra positivt. 
 
Glöm aldrig det.
 

Att ta steget

Det kan vara svårt att ta steget. Att lämna det trygga, kända, för något helt nytt och okänt. Du vet i alla fall vad du har, men inte vad du får.
 
Problemet med det är att du inte får möjlighet att se vilka andra alternativ du har och vad du kan uppnå. För att utvecklas måste du gå framåt. Det kan vara väldigt skrämmande. Samtidigt kan det vara underbart att inse att du kan, vet och klarar så mycket mer än du trodde. Att din potential är mycket större än du tidigare kunnat tänka dig.
 
Jag fick följande från appen God gärning idag: En ny vecka, livet går vidare. Njut av att få vara med på "resan" även idag.
 
Och det gör jag. Min resa är spännande, och jag skulle absolut inte vilja ha den ogjord. Frågan är bara vilket nästa steg blir? Förut tänkte jag att "det vet jag inte förrän jag tar det". Men så är det inte.
 
Du vet redan svaret på det du söker - lita på din inre röst.
 
Den inre rösten kan vara tyst och försynt, svår att höra i vårt ständiga informationsbrus. Men den finns där. Var stilla och lyssna, så kommer du till slut att höra den. Och då blir det lättare att hitta den sista pusselbiten för att ta nästa steg på din livsresa.

Höstljus

När saker och ting inte går som vi har tänkt är det lätt att halka tillbaka i gamla hjulspår, men det viktigaste är att inte ge upp.
 
Många ser hösten som en mörkrets tid, kanske blir hälsan sämre både mentalt och fysiskt - men det finns saker att glädjas åt. Hösten innebär att en kan tända ljus, mysa under en filt med en bok eller en film - helt enkelt njuta av att vara inomhus. En del kanske njuter utomhus och plockar bär och svamp.
 
För mig innebär sämre fysisk och mental hälsa på ett konstigt sätt mer kreativitet, i alla fall efter ett tag. På något sätt så tar det ett tag att "acceptera" situationen, men sen flödar inspirationen för redigering av bokmanus, bokläsning, att skriva och måla. Om jag ger upp för fort (det vill säga över huvud taget) kanske jag går miste om att få skapa något. 
 
Olof Röhlander skriver, bland annat, följande i Veckans Peptalk: Jag kan lova dig att vilka svårigheter du än må behöva gå igenom, så kommer du att tycka det ändå var värt det i samma stund som du hör någon säga 'grattis, det trodde jag inte'. Det blir som musik, balsam, plåster eller vad du nu vill kalla det.

Den erfarenheten har jag också, även om det kan vara svårt, till och med omöjligt, att tänka sig när en är mitt i det. Det är värt det. Allt jag har upplevt, allt jag upplever och kommer att uppleva formar mig till den jag är. En unik individ med svagheter och styrkor. Precis som du. Vi kompletterar varandra.
 
Här kommer dagens affirmationer. Tro på dem, för om de inte är sanna ännu så kommer de att bli det.
 
Jag är godhjärtad och omtänksam.
 
Jag är duktig, framåt, modig och stark.
 
Jag spelar en viktig roll i många människors liv.
 
Jag är kärleksfull och respektfull.

Commonly Unique

Devin Lind skriver om personlig utveckling, mångfald, skrivande, böcker och mycket annat.

RSS 2.0