[Gammalt inlägg] "En gnutta tröst" låter inte lika häftigt som "Quantum of Solace"

Igår var en bra dag. Min och Cerridwenes lilla NaNoWriMo-kickoff blev väldigt lyckad även om ingen annan kom. Det blev liksom så familjärt och kravlöst. Nio timmar och en kvart kvar nu! \o/

Jag kom just på att Hallowe'enfesten är I MORGON kväll, inte i kväll! Så jag kommer att kunna börja NaNo vid midnatt! Och jag har fortfarande möjlighet att hitta kläder och smink! Men först ska jag skriva klart det här inlägget...får skynda mig lite.

Quantum of Solace var bra. Inte lika bra som Casino Royale (VARFÖR blev de som bestämmer giriga och satte QoS från ELVA år?! Det var alldeles för lite blod och våld!), men ändå bra. En trevlig touch var det lilla bandet som spelade ledmotiv från tidigare Bondfilmer - mer sånt, tack! :D Erika (tidigare känd i denna blogg som "E") var också nöjd, så det är bra.


Mormor och morfar har just varit förbi, alltid trevligt. :) Men nu, shopping!

[Gammalt inlägg] "Lyckan är okalkylerbar och hoppar oftast fram från ett oväntat håll." *

NaNoWriMo-klistermärkena har kommit! Jag trodde aldrig de skulle hinna komma innan vår kick-off ikväll, men tji fick jag!

Jag är på väldigt gott humör, vilket jag är tacksam för. Det behövs om man ska städa. <går iväg och diskar> Jädra mysko diskpropp! Den är inte tät för fem öre. *grr* Men jag är fortfarande på gott humör!

Har tagit fram kläderna jag ska ha ikväll. Det blir jeans, kavaj och skjorta.

Ska plocka ihop lite till och sen blir det att käka nåt lätt. Och kanske, kanske tar jag en tur till Gallerian.* Maria Leijonhjelm

[Gammalt inlägg] Det var ju positivt!

Jag ska snart gå och lägga mig, men jag ville posta först.

På väg till Kvarters hörde jag ett konstigt, men bekant, ljud. När jag kom över torget mot gågatan såg jag var ljudet kom ifrån - en gammal farbror spelade positiv! För ett ögonblick tänkte jag ta ett kort för att föreviga denna högst oväntade och mycket roande syn, men ändrade mig i sista stund.

När jag stod i kön på Kvarters för att betala upptäckte jag att jag hade glömt min plånbok hemma...typiskt. Men jag fick låna av E eftersom vi träffas i morgon kväll på premiären av Quantum of Solace.

På eftermiddagen for jag och Cerridwene och handlade inför NaNoWriMo-kickoffen i morgon kväll, och hon hämtade sin nya mikrolaptop. Tack för lånet av vantarna!

Jag ska försöka plocka ihop lite i morgon, men först och främst ska jag sova lite....

[Gammalt inlägg] ”Jag har en plan”

Mamma frågade om jag ville hänga med till BackCity idag, och även om jag var på vissa av affärerna där igår så har hon ju bil, så jag bangade inte. Det blev mest konserver och sånt på ÖB.

Efter att jag och mamsen hade käkat lunch på Röda Lyktan ringde HA. Hon satt på bussen från Ume och undrade om jag ville träffas, vilket jag naturligtvis gjorde. Så vi träffades på stan, shoppade lite och käkade glass. :)

Sen kom pappsen med två kartonger, jag rensade snabbt den ena men den andra har jag inte ens börjat med.... Men jag ska. Snart. Typ. Och så måste jag försöka hitta den där grejen till bredbandet så att det blir trådlöst....

Men jag måste få i mig nåt att äta först...jag fastnar så lätt i olika projekt och glömmer alldeles bort tiden.

I morgon ska jag fika med E, och sen ska jag och Cerridwene shoppa till både kickoffen och NaNo. :)

[Gammalt inlägg] "Ja, man kan göra så. Men det är inte rätt!"

Jag är med laptop! En Toshiba, två år gammal och väldigt fin om jag får säga det själv. :D Nu behöver jag bara lite hjälp med att få det trådlösa nätverket att fungera....

Käkade frukost med Cerridwene i morse. Det gick bra, så vi ska fortsätta med det varje måndag under NaNo. :D Efteråt gick vi till BackCity - ambitiöst, va? Nästa gång ska jag ta med mig Tramadol... Jag hittade en skrivare på Elgiganten som jag har tänkt inhandla innan NaNo börjar (jag kommer förresten att vara värd för vår lilla kickoff torsdagen den 30 november) , och så köpte vi lite småtjafs på Dollar.  Sedan kom Cerridwene med datorn, och efter att ha lekt med den ett tag ska jag nu göra mig klar för att åka ut på Gläntan och sen till skrivarkursen på ABF/Framnäs.

[Gammalt inlägg]"Det är ju lördag, Tila!"

Det blev inget biobesök idag eftersom jag träffade Mammamuh och barnen på mässan klockan 11 (och hade hunnit in på Gallerian innan dess för att köpa ett par fingervantar. Oj vad mycket rosa det fanns där inne. Men mina vantar är grå - jag gillar inte rosa.) och inte kom hem igen förrän omkring åtta i kväll. Men det är helt okej, jag gillar att gå på mässor också. :-D

Eftersom det var en mässa framför allt inriktad på barn så fanns det inte så mycket för mig att spendera pengar på. Men Majskrokar blev det, och en massa gratismaterial. Och så fick jag agera barnvagn eftersom lilla A hade sovit dåligt och var trött.

Hade ett intressant samtal om transvestism med en av syrrans kompisar - det är så skönt att vara öppen med det! På tal om det så klippte syster yster mig i kväll - det blev jättebra och jag ska försöka få upp bilder innan det växt ut alldeles för mycket. ;-þ

En sak jag reagerade på på mässan var att det var väldigt få utställare från föreningslivet, i synnerhet funkisföreningar. Det var i princip bara Allergi/Astma, Diabetes, Reumatolologi och Psoriasis som var där - jag tyckte att iaf RBU borde ha varit där....

Det blev ett kycklingmål (med plusmeny) från Frasses till middag - nån gång måste man väl få lyxa till det? Min rubrik är ett citat från A som sa det till mig idag när jag frågade henne på mässan om hon fick äta godis.... :-D

[Gammalt inlägg] Sådana här dagar är nästan som att ha ett jobb

HN ringde i förmiddags och undrade om jag ville luncha på Krokodil. Det var riktigt trevligt (och gott - om det var enklare att ta sig in där så skulle jag nog äta gär oftare) med en massa författarprat (och lite funkis och HBT också, förstås...). Det var definitivt inte sista gången! Sen ringde fru Marsán, och vi pratade lite om min blogg och skrivarkursen :) )!

Efteråt träffade jag E på Kvarters (fru G dök också upp, vilket var trevligt), och vi bestämde oss för att gå på bio och se Step Brothers. Gick en snabbis på Gallerian på vägen hem, där jag träffade på Egge. :D

Step Brothers var sanslöst rolig! Jag gillar ju Will Ferrell, och med honom vet man ju vad man får. :) Jag kanske ska gå på Småstadens gratis filmvisning i morgon, det beror på om jag ska gå på mässan med Mammamuh eller inte. Sen ska jag och E hitta på nåt, vad vet jag inte än. Men nu är jag trött så jag ska nog sova snart.

[Gammalt inlägg] Ingen kattastrof

Jag är trött. Jag tror inte att min trötthet på sistone har med Tramadolen att göra, men jag vet faktiskt inte vad det skulle kunna vara förutom det och att jag har haft mycket att göra i några dagar. Jag var trött redan i eftermiddags, så det är nog inte paltschwiimen heller.

I natt drömde jag att en katt kom in i lägenheten och flyttade in. Jag har inte diskuterat katter eller läst om några på länge, så jag undrar vad mitt undermedvetna försökte säga mig? Det var iaf en trevlig dröm ända tills det bankade på min dörr och en mansröst bullrade "Ge hit kattjäveln för fan!" *skakar på huvudet*

På tal om katter så såg jag nyss ett intressant reportage om en katt som spelar piano. Här finns ett exempel på Noras pianospelande:Nu ska jag lägga mig i soffan och slötitta på TV ett tag....

[Gammalt inlägg] Jag är ett Geni!

Inslaget om dramagruppen går på 24Norrbotten mellan programmen nu, men utan ljud.... Fast det kanske bara är bra. *asg* UPPDATERING: Nu fungerar ljudet, och inslaget var helt okej. Jag tyckte att jag skötte mig rätt så bra om jag får säga det själv.

Mamsen och syster yster har varit förbi idag och vi har hjälpts åt att städa. Det går så mycket fortare när man är fler - framför allt för att det är mindre tråkigt att göra själv! Men det blir lite diskussioner ibland, bland annat eftersom jag inte alltid är så noga med dammsugning. Det är väl bättre att dammsuga halvbra än inte alls, eller? Jag måste säga att jag tycker det är lättare att städa i lägenheten än vad det var att städa huset, vilket ju är positivt. Och än så länge har jag då inga funderingar på att flytta härifrån - jag trivs jättebra!

Enligt en undersökning, Botrender 08, omnämnd i en notis i Aftonbladet, så vill en av tre svenskar bo i ett gated community, dvs ett inhägnat bostadsområde dit obehöriga inte har tillträde. Undersökningen visade också att mindre än en fjärdedel, 23%, vill bo i ett område präglat av kulturell, etnisk och social mångfald. Jag tycker att resultatet är uppseendeväckande och oroande, även om det bara handlar om svar från 5000 personer så kan det ju ses som representativt. Själv skulle jag inte vilja bo i ett gated community eftersom det påminner mig om fängelser och segregation, och så bor jag i ett område som absolut präglas av kulturell, etnisk och social mångfald - här finns pensionärer, ungdomar, barnfamiljer, ensamnstående, invandrare, "svenskar," folk med och utan sociala problem, folk med och utan funktionsnedsättningar....och jag trivs som sagt väldigt bra här.

Nu väntar jag på att pappsen ska komma, eftersom vi ska till farmor på middag. Annars har jag inga planer för kvällen, så jag hamnar nog på Geni i några timmar - det är en riktigt beroendeframkallande sajt!

[Gammalt inlägg] Trött av att låtsas sova

Klockan är inte ens nio och jag är helt slut. Har väl iofs inte fått så mycket sömn som jag skulle ha behövt (att låtsas att man sover är faktiskt tröttsamt!), men jag hade tänkt åtgärda det snart.

Föreställningarna gick bra idag med, även om det var en i publiken som hade på sin mobilelefon under en av föreställningarna, och den ringde flera gånger med en jätteirriterande signal. Men det var bara att bita ihop och fortsätta med pjäsen som vi gjorde vid diverse tekniska missöden.

I morgon kanske jag skymtar förbi i ett kort reportage på 24Norrbotten. Reportern spelade in sammanlagt 1½ timme, men det skulle komprimeras till ungefär en och en halv minut! Jag ska försöka få tag på hennes råmaterial, men jag vet inte om jag kommer att få det.

Bestämde mig under dagen för att låta skrivarkursen gå före på måndag. Jag ska förbi på Gläntan lite tidigare för att  se om R och S behöver hjälp med något, sen bär det av till Framnäs på kvällen. Men först är det torsdag, och då ska mamma förbi. Sen kommer pappa och hämtar mig eftersom farmor ska bjuda på mat.

Jag fick ett gäng pocketböcker idag, en om rasism, två om religion och en om Alexander den Store.Jag hade tänkt läsa i alla fall en av dem i kväll, men jag är för trött så det blir Family Guy och sedan House.

[Gammalt inlägg] "Nej, nu har vi inte tid att sitta här längre!" *

P kom en timme för tidigt, så jag hann inte med allt jag hade tänkt i morse. Sen har det varit full fart ända till klockan tio i kväll, så jag är rätt så trött och ska sova snart.

Föreställningarna på Backa gick mycket bättre än jag hade förväntat mig! Nu har vi iofs hälften kvar (och 24Norrbotten kanske kommer i morgon), men ändå. Det känns iaf helt okej. Tyvärr är avslutningen på draman på måndag kväll när min studiecirkel börjar (och vid samma tid också!), så det är lite svårt att bestämma hur jag ska göra. Jag menar, jag har trots allt varit med i dramagruppen i nästan fem år, men samtidigt så är skrivarcirkeln en chans att lära mig mer om något jag brinner ännu mer för än jag gör för teater...det är verkligen svårt.

Sedan har jag haft styrelsemöte (NHR). Efteråt for jag till Skattmasen med bilderna jag hade bränt åt honom. På väg därifrån for jag in på Coop, där jag träffade på M från biografen och I från Gottis. :-D Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig...det känns som om jag lever i en enda lång, upptagen vecka....


* = Vi hade i alla fall tur med vädret

[Gammalt inlägg] "Jag ser inga ormar i taket, pappa...."

Har pratat med min nya läkare idag. Han skrev ut lite piller som jag har hämtat ut (TRAMADOL!!!! Åh, vad jag älskar detta lilla piller. Allt blir liksom inlindat i bomull. Men nästa gång ska jag vänta lite längre efter att jag tagit ett innan jag dricker öl), och så ville han att jag skulle prata med dem på Step In, så jag ska göra det.

Mamsen har varit förbi - typiskt att jag hade så stökigt!!!! Hon bjöd på fika, sen köpte jag ett par handskar på InterSport som jag nog betalade för mycket för men det är iaf ett par handskar! Behöver fortfarande hitta något att ha höst och vår.... Hämtade även min klocka på Dellys efter många om och men.

Sen träffade jag E på Kvarters (deras kycklingspett är toppen!). På väg därifrån hamnade vi på Nex Resebyrå - jag är jättesugen på att åka nånstans snart! Inte för att jag kommer att hinna i år med NaNo och Tomtesagan och jul och allt möjligt, men till nästa år kanske....

Efter att jag hämtat min keps på Café 23 bar det av till Nodo för att träffa Helena och kompisar till henne, och fyra och en halv timme senare kom jag hem. Nu är det i princip bara att gå och sova eftersom jag ska träffa P från dramagruppen i morgon 8.30 för gemensam vandring upp till Strömbacka där vi har två föreställningar i morgon och två på onsdag. Jag borde inte vara så nervös, men det är jag i alla fall!

[Gammalt inlägg] "Jag har mejat ner en hel tomtearmé!" *

Det blev en sväng förbi Skattmasen idag igen. :) Tobias var också där, och han skjutsade mig till Regnbågen sen. Helt okej, eftersom det är jäkla kallt idag - jag undrar om det verkligen är nollgradigt? Det känns i alla fall mycket kallare! Fick med mig en DVD med en tidigare produktion av Tomtesagan, så jag får se hur det påverkar min tollkning. Det är i alla fall lite tjorvigt med en ftm-transvestit som för det mesta känner sig som en man som ska spela tomtemor som egentligen brukar vara en tomtefar....

Efteråt for jag på Polstjärnan, där jag träffade H. :-D Vi får se om hon hinner hälsa på den här svängen.

I morgon ska jag träffa E på Kvarters. Sen måste jag förbi Polstjärnan eftersom jag glömde min keps...vilket kanske är anledningen till varför jag tycker det är så kallt.... *himlar med ögonen* Så mycket för min lediga måndag! I dagsläget har jag inget inplanerat på fredag, men annars är det noteringar varje dag. Inte för att jag klagar, inte alls. Möjligtvis på temperaturen, då. ;-þ


Det är konstigt, det är kallt och jag fryser lite, men ändå är jag sugen på glass!

* Trolltyg i tomteskogen

[Gammalt inlägg] "Tänk att de aldrig kan få nån ordning på det där"*

Jag har minne som en fiskmås. Jag ska ju på kalas hos Skattmasen i eftermiddag, och jag vet att tiderna 14 och 17 har sagts. Det står 17 i min mobil, men jag tänkte att jag kanske hade missat att uppdatera den sedan Skattmasen ringde i går för att ändra tiden. Sedan hittade jag en lapp jag skrivit kl 17 på, men blev osäker på om jag skrivit den när Skattmasen ringde för att ändra tiden eller när han sa att vi skulle träffas idag.

Men nu så kom jag på att Skattmasen sa att vi skulle träffas idag när jag var där i förrgår, och mindes (?) att jag skrivit lappen när jag pratade med honom igår. *skakar på huvudet* Om jag är sen och de saknar mig så lär de ju ringa. :)

Tidigare idag har jag jobbat med planeringen av min NaNovel. Jag har helt allvarligt suttit och pusslat ihop ett assistansschema för min huvudkaraktär! Ambitiöst, va? Sedan har jag uppdaterat mina två engelskspråkiga bloggar, ceci2176 och devinlind.

Funderar på att gå en sväng förbi Gallerian eftersom jag behöver tuschpennor till mitt NaNo-planerande....och så börjar det vara hög tid för mig att kolla upp vilka olika skrivare det finns och i vilka prisklasser.

Och för att återgå till början på mitt inlägg - Max Payne var helt okej och alla tre var nöjda. Sedan fick jag veta att enligt Bio3:ans  bokningsstatistik så ligger jag på andra plats vad gäller enskilda personers biobesök.... :-D

* från Yrrol

[Gammalt inlägg] "Det hade jag ingen aaaning om!"

Jag var hos Skattmasen i går eftersom han fyllde år. I morgon blir det kalas med gemensamma bekanta, så då ska jag dit igen. :) Men först ska jag på bio och se Max Payne. På tal om film förresten, brevbäraren plingade på eftersom jag fått ett litet paket - Iron Man!

Fodralet till min Iron Man-DVD, i form av en Iron Man-mask.Insidan på fodralet till min Iron Man-DVD, i form av en Iron Man-mask.

Jag blev extra glad när jag upptäckte att Ginza hade varit knapphändiga med sin information. På produktsidan stod det bara svensk text, och jag vill ha engelsk text (för hörselskadade om det finns).... När jag stoppade in filmen i DVD-spelaren så fanns inte bara bägge varianterna av engelska (woohoo!), utan en hel drös andra språk också. :D

Den enda bristen är att det inte finns något kommentatorspår. Men ett sådant spelades aldrig in (!), så det kan jag ju ändå inte få. I alla fall inte på DVD;  det finns ett ljudspår av dlig kvalité någon spelat in på en screening av filmen där Jon Favreau och Robert Downey, Jr. kommenterar filmen. Nåja, de kanske lyckas bättre 2010.

På tal om Iron Man så läste jag något intressant idag. Filmskaparen Tod Browning, som gjorde filmen Freaks (som är en av mina favoriter) gjorde redan 1931 (ett år före han gjorde Freaks) en film som hette Iron Man. Den handlar dock om något helt annat. Kul ändå. ;)

Det märks att det är fredag. Inte bara på den ökade frekvensen av sirener, men en överförfriskad person stod och ropade och tjoade till någon i ett hus längre bort i nästan en timme tidigare. Liiite störande, men knappast ett fall för någon störningsjour eftersom det är utomhus och inte precis utanför mitt hus heller.

En annan störande sak är att jag får ett felmeddelande när jag försöker skapa en ny blogg. Jag har dock felanmält till blogg.se så vi får se vad de säger. Jag vill ju skaffa en tävlingsblogg!

[Gammalt inlägg] 2-3 år eller 32 år?

Jag känner mig som en tjurig treåring. "Jag VILL inte äta mjölkfri kost!"

Jag vet egentligen inte vad det är med mejeriprodukter som min mage inte gillar men mjölkfritt är ju så jäkla TRÅKIGT - särskilt med de andra sakerna jag inte tål (paprika, sötningsmedel, smakförstärkare, saker med mycket fett och/eller fibrer). Det känns som om jag aldrig "får" (kan) äta goda saker (utan att potentiellt må dåligt)! Hur löser man egentligen det "problemet"?

Ett första steg är att jag måste lära mig att dricka mer vatten. Men hur mycket har jag lite svårt att räkna ut. Jag har över huvud taget problem med att väga och mäta mat och kalorier, jag vill liksom bara kunna äta "som alla andra" Och jag vet att jag läst någonstans att personer med ryggmärgsbråck i allmänhet har lägre förbränning, till viss del beroende på hur vi rör oss, men frågan är hur mycket?

Det här kanske egentligen inte är så svårt som jag ibland får det till. Om jag slutade hitta ursäkter till att fortsätta ett negativt beteende så skulle jag ju må bättre i slutändan...så varför gör jag det inte bara?

[Gammalt inlägg] Kul + tur = Kultur?

Det finns nog ingen återvändo nu. Mina allergireaktioner på mejeriprodukter, även i små mångder, fortsätter. Usch och fy, jag vill inte göra avkall på goda saker.... Men som Scar säger i Lejonkungen, "Life's not fair, is it?"

Jag var i Norrbottens-Kuriren i måndags. Är förresten det bara jag som tycker det är konstigt med journalister som dyker upp innan en föreställning/konsert o. d. för att sedan åka iväg innan föreställningen/konserten startat?! Jag menar, om kulturarrangemanget inte är intressant för journalisten, varför komma över huvud taget?

På tal om kultur, här kommer bilder på min NaNoWriMo-skrivbok (och kom ihåg: akta dig för eld...och djupa vatten *s*):

NaNoWriMo-skrivbok 2008NaNoWriMo-skrivbok 2008NaNoWriMo-skrivbok 2008NaNoWriMo-skrivbok 2008

Pappa kom förbi igår och vi for på Jysk. Där hittade jag ett nytt duschdraperi:Snyggt, va?

Nu ska jag försöka plocka ihop lite och duscha innan mammamuh dyker upp med två av barnen, och sen i kväll har jag ett styrelsemöte.

[Gammalt inlägg] Han fattas mig :(

Erling har dött.

Han var en charmig, trevlig, omtänksam person som inte ville klaga eller vara till besvär. Vi brukade säga ibland att om åldersskillnaden inte hade varit 40 år så hade vi nog kunnat vara ihop. Hans kindpussar var underbara, och jag skrattar fortfarande åt att han hade en busvissling som ringsignal.

Jag tänker alltid på Ivan Rebroff när jag tänker på Erling, och vice versa, eftersom jag en gång skickade efter skivor med Ivan till Erling från tyska Amazon. Så därför avslutar jag det här inlägget med en liten Ivan-video:

[Gammalt inlägg]"The fucking mirrors! They are everywhere"

Mirrors var helt okej. Stefan retades lite och sa att han skulle smyga in i salongen och skrämmas, vilket han tack och lov inte gjorde. Men han släckte ner när de andra hade gått, vilket var lite obehagligt. Och att gå hem var inte alls kul, eftersom jag med min livliga fantasi funderade på vad som skulle hoppa på mig och varifrån det skulle komma (och jag undviker speglar).... Jo, jag har problem. ;-þ

Jag ska nog göra lite te och toast och se någon riktig feelgood-film nu, det känns som om jag behöver det. Men jag tröstar mig med att Kiefer Sutherland också blir rädd av skräckisar. :-)

[Gammalt inlägg] "Spegel, spegel...eh, luktar det bränt här?"

I förmiddags SMS:ade Cerridwene och frågade om jag ville käka frukost på Kvarters. Det ville jag naturligtvis, och det blev en massa NaNoWriMo-snack (sa vi förresten varje måndag under NaNo? I så fall blir det den 3/11, 10/11, 17/11 och den 24/11) . Jag har massor med idéer och kan knappt vänta till november! Jag har...bearbetat min skrivbok lite, och jäklar vad bränt det luktar i köket! *himlar med ögonen* Ska visa lite bilder senare, när jag laddat batteriet i kameran.

Känner mer och mer att jag vill ha ("behöver") en bärbar dator. Och en skrivare.  Helst innan november. *nickar* Har försökt ringa till Skatteverket från och till under dagen men det tutar bara så där konstigt upptaget...jag vill ju veta hur mycket min reavinstskatt blir!

På fredag ska jag, Cerridwene och E gå och se Max Payne. Men innan dess, redan ikväll, ska jag och E se Mirrors (hur kan den trailern förresten vara okej för alla att se?! Den är otäck, ju!). Sen får vi se om jag lyckas sova efter det.... Jag är inte lika mörkrädd som jag har varit tidigare, men jag har en mycket livlig fantasi och inbillar mig saker på kvällarna. Jag ska i alla fall se den, och ska försöka att bara bli lite så där lagom rädd så att det pirrar lite i magen. Kiefer Sutherland är ju en gammal favoritskådis (och ansiktet för en av mina allra första originalkaraktärer, Joe Lake), och Amy Smart är ju söt, så det ska nog gå bra. :)

Dagens sajttips: CrimeMedicine - såg en annons i Metro, och tyckte att den såg lite mysko ut. Så jag kollade upp den, och det var rätt så intressant (men skrämmande) läsning.

[Gammalt inlägg] Bland tomtar och...Baggar?

Jag har världens crush (hur skulle ni översätta det till svenska? "Förälskelse" låter inte alls rätt) på Anders Bagge. Den här artikeln om honom ger mig ett brett leende. Jag menar (mina kommentarer inom parentes):

Senast köpta ...

Bok: ”Mr Tourette och jag” av Pelle Sandstrak.
(jag har fortfarande inte läst den här boken, men jag ska)

Film: ”Ironman”. (Det här är en av mina favoriter för tillfället. Jag har inte fått tummen ur och beställt den än - har någon tips på var man får mest av filmen (minst 2-disc) för minst pengar? Det lutar åt att köpa den här på Amazon, men jag har inte bestämt mig än. Känner mig lite snål...jag menar, jag vill inte betala 200 kr eftersom det inte finns något kommentatorspår med RDJ och Jon Favreu (skandal!)....)

Som favoritsysselsättning anger herr Bagge Tv-maraton - titta på typ ”Heroes” och ”24" (även om jag inte kör maraton på just de serierna så blir det Supernatural och House-maraton då och då).

En man helt i min smak. <3


EL och M var förbi i eftermiddags. Riktigt trevligt med besök. Det blir att återgälda besöket till veckan när EL fyller år. :) Blev en kort sväng på stan (Gallerian är ju öppen till 16 på söndagar, vilken lyx), och nu ska jag göra mig klar för att fara på Tomtesagan. AG (nej, inte han, mammamuh! Hee jag får försöka hitta på bättre smeknamn på folk eller helt sonika be om tillåtelse att blogga om människor så jag kan använda deras namn) ska ju också vara med och bor på samma område, så vi ska gå tillsammans hade vi tänkt.

Nu återstår det bara att se om PublishMe tillåter mig att posta det här inlägget någon gång.... *grrr*

[Gammalt inlägg] "Say 'truck'!" "F...k!"

Jag hittade det här klippet på YouTube - det hör till saken att pappan, Christopher, och mamman, Jeanette (som inte är med på filmen), har turnerat med mig i Karibien för några år sedan (hennes professionella webbsida finns här), senare hälsade jag på dem och träffade Jean-Luc också. Så jag kan inte låta bli att dela med mig av det här klippet (på engelska, innehåller "the F word"):*asg*


Det gick hur bra som helst att spela upp pjäsen i dag. Jag kanske måste partaja mer innan föreställningar?! ;-þ

[Gammalt inlägg] "I know what dude I am. I'm the dude playin' the dude, disguised as another dude!"

Kom hem halv sex i morse.... Tropic Thunder var mycket roligare än vad jag förväntade mig (kolla in Kirk Lazarus's (Robert Downey, Jr.) hemsida)! Det blir förmodligen att se den en gång till. Gick i princip direkt därifrån till det Hannibal Lecter-maraton Filmklubben hade, och lyckades se När lammen tystnar, Hannibal och Röd Drake. Men sen gick jag hem, eftersom a) jag var trött och skulle upp någorlunda tidigt och b) jag gillade inte Hannibal Rising när jag såg den på DVD.

Jag hann knappt stiga upp i dag så kom syrran och hennes äldsta, och vi gick på stan.

Nu ska jag bara göra mig klar för att åka ut på Gläntan. Jag hoppas verkligen att jag lyckas hålla reda på allt jag ska göra, det blir nog en genomgång av manus med vår regissör innan vi börjar eftersom jag känner mig lite osäker på vad som händer i de olika scenerna...och jag hoppas att jag inte somnar på riktigt! ;-)

[Gammalt inlägg] Bite me!

Jag har fått mina nya vampyrtänder! Lyckades tappa bort en av de gamla, så jag bestämde mig för att skaffa ett helt nytt par. De sitter helt okej, eller vad säger ni?Jag ska finjustera dem lite mer, men de duger för tillfället.

Nobelpristagaren i litteratur har ju offentliggjorts, och Mammamuh hade en lista på alla pristagare så här långt i sin blogg och vilka av dem hon hade läst något verk av (hur grammatiskt korrekt blev den meningen?!)...så jag ville inte vara sämre såklart (fast jag nämner inga titlar. Någon måtta får det lov att vara. ;þ). De jag har läst verk av är i fetstil.

1901 Sully Prudhomme Frankrike
1902 Theodor Mommsen Tyskland
1903 Bjørnstjerne Bjørnson Norge
1904 Frédéric Mistral Frankrike
José Echegaray y Eizaguirre Spanien
1905 Henryk Sienkiwicz Polen
1906 Giosue Carducci Italien
1907 Rudyard Kipling Storbritannien
1908 Rudolf Eucken Tyskland
1909 Selma Lagerlöf Sverige
1910 Paul von Heyse Tyskland
1911 Maurice Maeterlinck Belgien
1912 Gerhart Hauptmann Tyskland
1913 Rabindranath Tagore Indien
1915 Romain Rolland Frankrike
1916 Verner von Heidenstam Sverige
1917 Karl Gjellerup Danmark H. Pontoppidan Danmark
1919 Carl Spitteler Schweiz
1920 Knut Hamsun Norge
1921 Anatole Fance Frankrike
1922 Jacinto Benavente y Martinez Spanien
1923 William Butler Yeats Irland
1924 Wladyslaw Reymont Polen
1925 George Bernard Shaw Storbritannien
1926 Grazia Deledda Madesani Italien
1927 Henri Bergson Frankrike
1928 Sigrid Undset Norge
1929 Thomas Mann Tyskland
1930 Sinclair Lewis USA
1931 Erik Axel Karlfeldt Sverige (postumt)
1932 John Galsworthy Storbritannien
1933 Ivan Bunin Statslös, född i Ryssland
1934 Luigi Pirandello Italien
1936 Eugene O'Neill USA
1937 Roger Martin du Gard Frankrike
1938 Pearl Buck USA
1939 Frans Eemil Sillanpää Finland
1944 Johannes Vilhelm Jensen Danmark
1945 Gabriela Mistral Chile
1946 Hermann Hesse Schweiz
1947 André Gide Frankrike
1948 Thomas Stearns Eliot Storbritannien
1949 William Faulkner USA
1950 Bertrand Russell Storbritannien
1951 Pär Lagerkvist Sverige
1952 François Mauriac Frankrike
1953 Winston Churchill Storbritannien
1954 Ernest Hemingway USA
1955 Halldór Kiljan Laxness Island
1956 Juan Ramón Jiménez Spanien
1957 Albert Camus Frankrike
1958 Boris Pasternak Sovjetunionen
1959 Salvatore Quasimodo Italien
1960 Saint-John Perse Frankrike
1961 Ivo Andric Jugoslavien
1962 John Steinbeck USA
1963 George Seferis Grekland
1964 Jean-Paul Sartre Frankrike (avböjde priset)
1965 Michail Solochov Sovjetunionen
1966 Samuel Yosef Agnon Israel / Nelly Sachs Tyskland och Sverige
1967 Miguel Angel Asturias Guatemala
1968 Kawabata Yasunari Japan
1969 Samuel Beckett Irland
1970 Alexander Solsjenitsyn Sovjetunionen
1971 Pablo Neruda Chile
1972 Heinrich Böll Västtyskland
1973 Patrick White Australien
1974 Eyvind Johnson / Harry Martinson Sverige
1975 Eugenio Montale Italien
1976 Saul Bellow USA
1977 Vicente Aleixandre Spanien
1978 Isaac Bashevis Singer Polen och USA
1979 Odysseus Elytis Grekland
1980 Czeslaw Milosz Polen och USA
1981 Elias Canetti Bulgarien och Storbritannien
1982 Gabriel García Márquez Colombia
1983 William Golding Storbritannien
1984 Jaroslav Seifert Tjeckoslovakien
1985 Claude Simon Frankrike
1986 Wole Soyinka Nigeria
1987 Joseph Brodsky USA
1988 Naguib Mahfouz Egypten
1989 Camilo José Cela Spanien
1990 Octavio Paz Mexiko
1991 Nadine Gordimer Sydafrikanska republiken
1992 Derek Walcott Trinidad och Tobago
1993 Toni Morrison USA
1994 Kenzaburo Oe Japan
1995 Seamus Heaney Irland
1996 Wislawa Szymborska Polen
1997 Dario Fo Italien
1998 José Saramago Portugal
1999 Günter Grass Tyskland
2000 Gao Xingjian Kina
2001 Vidiadhar Surajprasad Naipaul Trinidad/Storbritannien
2002 Imre Kertész Ungern
2003 John Maxwell Coetzee Sydafrika
2004 Elfriede Jelinek Österrike
2005 Harold Pinter England
2006 Orhan Pamuk Turkiet
2007 Doris Lessing Storbritannien
2008 Jean-Marie Gustave Le Clézio Frankrike


Nej, det där blir knappt godkänt...jag kanske har läst några som jag glömt?! ;) Nej, men jag borde iaf försöka läsa några fler av de här författarna för att se varför de fick Nobelpriset.....

Upptäckte idag att jag köpt fel margarin. I min enfald så tänkte jag att alla Milda är mjölkfria, men ack vad jag bedrog mig... men nu vet jag iaf att jag ska hålla mig till den BLÅ Milda, och att jag inte kan äta den gula. Vill någon köpa ett nästan nytt Milda-paket (har använt det till fem mackor, ungefär, och jag använder inte så mycket varje gång)?!

Ska gå och köpa rätt Milda nu, och sen är det film för hela slanten (Tropic Thunder och senare alla filmerna om Hannibal Lecter)!Ni som kan och vill, glöm inte Drömmar (ni får scrolla ner lite) i morgon kl. 17!

[Gammalt inlägg] Same, same, but different

Har just träffat Katerina Janouch. Hon är jättetrevlig (inte för att jag har trott något annat, det var bara ett konstaterande), och vi pratade lite om skrivande (inkl. bloggande och NaNoWriMo), författare (som Liza Marklund och Neil Gaiman) och hur levande ens karaktärer kan vara för en.

Jag köpte Anhörig eftersom den handlar om att älska en missbrukare, och det kommer nog min NaNovel att handla om, i alla fall till viss del.

Katerina Janouchs bok

(ljuset blev lite konstigt, men det är faktiskt två prickar ovanför o:et!)

Sen skrattade vi lite åt att hennes huvudkaraktär i Bedragen heter Cecilia Lund - jag kanske borde ha köpt den också? Nej, det får bli någon annan gång.

Katerina har en karaktär som heter Cecilia LUND....

Hur som helst så var det väldigt trevligt, och jag hoppas det var många fler som kom dit efter mig. :)

[Gammalt inlägg] Tomten är faktiskt död :(

Jultomten är död. Ja, Harry Nyman som  spelat jultomten i Luleå Stadspark och på P4, alltså. Jag träffade honom i augusti, och det känns så overkligt varje gång någon jag har träffat dör. :/

Fick ett samtal från ABF i morse. Jag ska börja en skrivarcirkel nu i höst eftersom jag vill utveckla mitt skrivande på svenska, och det känns jättespännande eftersom jag i princip bara skrivit på engelska de senaste 20 åren....

Läste i Världsbladet (dvs Piteå-Tidningen) att Katerina Janouch signerar böcker på Bodéns bokhandel i eftermiddag. Jag googlade runt lite och hittade ett intressant inlägg om romanskrivande hon skrev för ungefär ett år sedan. Det är bra att veta att jag inte är helt ute och cyklar! *s* Och än en gång blir jag påmind om att jag behöver en skrivare; jag borde verkligen se till att ha en innan november.

I dag ska jag kontakta media om föreställningen på lördag, och sen kanske jag tar en tur ner till Gallerian. Och ju mer jag tänker på det, desto mer vill jag se Righteous Kill....

[Gammalt inlägg] "Hela världen är en scen, typ"

Vi hade genrep på pjäsen i kväll. Förutom några små missar så gick det riktigt bra, och vi är redo för PREMIÄREN på lördag kl. 17 på Gläntan utanför Piteå. Om du har vägarna förbi eller redan bor i närheten och skulle vilja komma, så gör det! Biljetterna kostar bara 75 kr. :)

Jag funderar på om jag ska gå och se Righteous Kill i morgon...det blir nog så. Sen ska E och jag se Tropic Thunder på fredag - som jag har väntat på den filmen! Fredagkväll är det även Hannibal Lecter night på Bio3an

Och nu är det i morgon...jag borde ha börjat inlägget lite tidigare men fastnade framför TV:n som jag så ofta gör! Hade bara tänkt kika igenom några filmer till och sen är det dags för mig att gå och lägga mig.

[Gammalt inlägg] Jag är en [F]HOBIT

Fick ett mail från FHOBIT i morse, de hade kontaktats av SFG i Umeå som letade efter en föreläsare med funktionsnedsättning, särskilt en HBTQ-person, så jag mailade dem för mer info.

Har också försökt få tag på någon med ansvar för bostadsanpassning i min kommun, men det går dåligt. När jag senast ansökte om och fick anpassat i mitt hus så skulle jag skicka in arbetsterapeutens intyg med ansökan. Så jag har väntat på att få papper från henne, men det har gått vlera veckor och inget har hänt. Jag tänkte att de kanske har ändrat rutinerna så att AT:n skickar in sitt intyg separat, men vill ha klarhet i det innan jag pratar med min hyresvärd om tillstånd för anpassning av lägenheten. Mitt tålamod börjar tryta nu, för det är rätt besvärligt att laga mat, diska och duscha för tillfället.....

Nu ska jag göra mig klar för dagens ärenden!

[Gammalt inlägg] "Men han rör ju på sig"

Två ungdomar har erkänt att det var de som genomförde attacken mot RFSLs lokal i Piteå natten mot igår. Än är det okänt varför de gjorde det, men det borde komma fram så småningom.

Jag har städat upp på skrivbordet i sovrummet (något jag har tänkt göra i en och en halv månad) och organiserat om mina filmer lite. Egentligen borde jag kolla igenom alla som jag inte har sett än och bestämma om jag ska ha kvar dem eller inte, men de är så många att det skulle ta evigheter...vilket bara ytterligare belyser det faktum att jag har för många!

Mina föräldrar kommer förbi i eftermiddag för att fixa och dona lite, och då hade jag tänkt ta någon med mig och fara på Pressbyrån. Jag har nämligen fått en utbetalning från PlusGirot eftersom jag betalat in en räkning två gånger (det är vid sådana här tillfällen jag undrar om jag borde ha en god man?!), och så lyckades jag vinna 200 kr på BingoLotto också!

Även om jag inte mår 100% idag heller så är det definitivt bättre, och det är hopp om liv. *ler*


Förresten, är det någon mer som tänker vara med i NaNoWriMo i år? A ska det, så jag blir inte ensam i stan i år heller. Det är alltid roligare om man inte är ensam som skriver, särskilt under något så galet och intensivt som NaNo.... Yay!

[Gammalt inlägg] Om självständighet

Jag funderar lite varför det är så svårt för mammor (och även ibland pappor och andra familjemedlemmar) till personer med funktionsnedsättningar/sjukdomar (hädanefter kallade "funkisar") att släppa taget och låta dem vara vuxna människor. Även om man behöver hjälp med vissa saker så betyder inte det att man behöver hjälp med allt eller inte vill ha kontroll över vad som görs och hur.

I mitt eget fall så är jag väldigt bortskämd och har varit det hela mitt liv. Mamma var hemmafru/dagmamma länge och när jag inte plockade ihop på en gång så gjorde mamma det åt mig. Sedan har det liksom fortsatt, när jag flyttat hemifrån har jag haft det rätt så stökigt och kommer mig liksom inte för att plocka ihop, diska och bädda sängen. På nåt sätt så tror jag att känslan av att "nån annan gör det" sitter kvar i mitt undermedvetna. Men samtidigt så blir jag fullkomligt rabiat om någon säger åt mig "så ska det vara, så ska du göra" i mitt EGET HEM. Om jag vill ha stökigt så har jag väl samma rätt som alla andra att ha det, eller hur?

Sedan finns det vissa saker jag har svårt för, kanske inte ens klarar av (som till exempel att byta gardiner, eftersom jag är så höjdrädd i princip helt använder rullstol och har taskig balans). Det vill jag naturligtvis ha hjälp med, på mina villkor. Och om det är något jag inte vet hur man gör eller har svårt för så vill jag naturligtvis få hjälp med att hitta en lösning så att jag blir så självständig som möjligt. Men det jag klarar själv ska jag väl ändå få göra, även om det inte blir perfekt, tar lång tid eller inte görs så ofta som "man ska göra det"? Eller?

[Gammalt inlägg] Så sjukt!

Efter dopgudstjänsten gick det inte längre och jag fick åka hem. Det som gör det allra jobbigast är att jag i princip har mig själv att skylla. Jag vet att jag inte borde äta vissa saker eftersom de får mig att må dåligt, men så äter jag dem i alla fall. Och det är ju inte bara jag som blir lidande av det - pappa fick skjutsa hem mig, och på något sätt så hoppas jag att de saknar mig LITE på kalaset i alla fall (lite själviskt, men ändå).

Jag känner mig lite bättre och skulle kanske kunna fara, men jag vet inte hur pålitlig min mage är (eller jo, jag vet att den inte går att lita på för fem öre), och så innehåller de flesta bakverken, och naturligtvis smörgåstårtan, mjölkprodukter. Det är vid sådana här tillfällen jag känner att jag borde i alla fall kraftigt reducera mitt intag av diverse skräp om inte sluta helt (jag hittar alltid saker att skylla på, som att E vill fika med mig varje vecka och att jag gillar I som jobbar i godisaffär jättemycket vilket gör att jag vill handla....). Jag har ju gjort upehåll förr (våren '05), så jag vet att jag skulle klara av det. Det gäller bara att göra det...om det bara var så enkelt. På något sätt så kan jag inte få "min hälsa" till att bli ett tillräckligt gott skäl...några tips?

[Gammalt inlägg] Brutalt uppvaknande

Fick ett SMS från RFSL halv fyra i morse (det var fest i går, jag ville fara men hade ont och var trött). En ruta på vår lokal har krossats och bilen som används till projektet Ett bättre HBT-Norrland har vandaliserats. Det är inte första gången heller, 2005 utsattes lokalen för mordbrand - något som Elisabeth Ohlson Wallin tagit med i sin utställning In Hate We Trust. Jag blir så jävla less på folk som inte klarar av att låta andra leva sina liv om det inte skadar någon annan av en eller annan orsak (att ha en annan sexuell läggning och/eller könsidentitet än genomsnittet anser inte jag skadar någon). Att ta till vandalisering för att föra fram sina åsikter är enligt mig inte heller en särskilt mogen handling. (Uppdaterat: Se artikel här.)


Sov rätt dåligt efter det där, både på grund av ilska och besvikelse samt en reaktion på dålig kost. Man kan tycka att jag borde ha lärt mig behärska mig själv till den grad att jag inte äter det jag mår dåligt av trots att det är jättegott...men det är lättare sagt än gjort! Jag kan exempelvis inte hålla mig från att äta syster ysters hemmagjorda smörgåstårta och fika efter dopet idag....

Nu måste jag börja göra mig klar; jag blir hämtad om en timme och sitter fortfarande i pyjamas!

[Gammalt inlägg] Ett nytt försök

Jag behöver ofta en spark i baken för att få saker gjorda, som mina familjemedlemmar kan intyga. Nu har jag fått ännu en spark vad gäller mitt svenskspråkiga bloggande, och vad annat kan jag göra än ett nytt försök?

Mycket händer på nästan sju månader, så jag tänker inte redogöra för alla mina förehavanden under min frånvaro. Och även om jag skulle vilja det så skulle jag knappt komma ihåg något... Så är det när minnet är som ett durkslag! ;-þ

Några av de saker som hänt sedan sist är i alla fall
  • jag har bytt namn (har gått från Eva Cecilia till Cecilia Devin i förnamn)
  • jag har kommit ut (halvofficiellt) som transvestit (varför är det förresten lättare för folk att acceptera att man är bisexuell än att man är transvestit (särskilt från kvinna till man)?!
  • jag har gått ur Svenska Bahá'ísamfundet (dock lyser någon som helst form av bekräftelsebrev med sin frånvaro)
  • jag har sålt huset och flyttat in i en lägenhet i stan!
  • jag har även sålt min BIL efter många om och men
  • jag har varit på Winter Pride i Piteå
  • jag jobbade på Stora Nolia-mässan
  • jag blev intervjuad av Piteå-Tidningen när jag besökte ett seminarium om tillgänglighet
Det var väl de stora händelserna i alla fall...sen så har jag i vanlig ordning fikat med E och A, skrivit en massa och, faktiskt, börjat omorganisera min hemsida. Just nu så har jag bara en förstasida, men jag SKA jobba mer på den, jag lovar. Dock ser det inte ut att bli någon svensk version av den denna gången heller. Jag kan i och för sig ändra mig på den punkten, vi får se hur det blir.

I dag har jag varit på Sunderby folkhögskola för uppstarten av en distanskurs på 25% i socialt företagande. Även om majoriteten av studierna sker hemifrån via First Class så ska vi ha veckoträffar här i stan och en träf i månaden i Sunderbyn. Jag tror det kommer att bli riktigt intressant, faktiskt.

I morgon ska jag på dop, och innan dess hade jag tänkt hinna fira Kanelbullens Dag samt se någon film. Förhoppningsvis är jag tillbaka och bloggar redan i morgon. :)

Commonly Unique

Devin Lind skriver om personlig utveckling, mångfald, skrivande, böcker och mycket annat.

RSS 2.0